ردیاب

سیستم موقعیت یابی کوانتومی برای جایگزین GPS

دانشمندان در حال توسعه سیستم موقعیت یابی کوانتومی برای جایگزین GPS هستند.

زیردریایی ها از سیستمی برای موقعیت یابی استفاده می کنند که وابسته به جی  پی اس نبوده و حتی زیر آب نیز قادر است به صورت دقیق موقعیت این شناورها را مشخص کند. در مقابل تلفن ها ی هوشمند بیشتر وابسته به جی  پی اس هستند و برای موقعیت یابی از این فن آوری  بهره می گیرند. اما شاید در سا لهای آتی شاهد تغییر این رویه باشیم، به طوری که تلفن ها ی هوشمند قادر خواهند بود تا از طریق تاثیر جاذبه روی اتم های  پیرامون به محل دقیق تلفن هوشمند پی ببرند.

با استفاده از فن آوری مورد نظر که قادر است از طریق تاثیرات جاذبه به شناسایی محل کاربر کمک کند، می توان در هر نقطه و مکانی محل خود را روی نقشه مشاهده کرد، در این صورت هیچ یک از محدودی تهای کنونی که شامل وجود نقاط کور است را شاهد نخواهیم بود.
بر اساس گزارشی که توسط Financial Times منتشر شده ، وزارت دفاع انگلستان یک سرمایه گذاری میلیون پوندی را برای توسعه فناوری موقعیت یابی کوانتومی به انجام رسانده است. استفاده از سیستم موقعیت یابی کوانتومی دارای صحتی ۱۰۰۰ برابری نسبت به جی پی اس  بوده و هک کردن آن به مراتب سخت تر از جی پی اس  است. براساس اظهارات افرادی که روی این پروژه کار می کنند، باید در سه تا پنج سال آتی شاهد تولید یک نمونه از این سیستم باشیم. یقینا درصورت موفقیت این طرح، اولین کاربرد آن در ساخت موشک ها خواهد بود تا با استفاده از این فن آوری هد ف دقیقتری داشته باشند.
احتمالا شاهد استفاده از این فن آوری کاربردی در ساخت ابزا رهایی خواهیم بود که روزانه مورد استفاده قرار می دهیم.
دانشمندان مدت مدیدی است که در پی را ههایی برای توسعه سیستم موقعیت یابی جدید هستند تا وابسته به ماهوار ه ها نباشد. این افراد در تلاشند تا نقاط ضعف موجود در سیستم جی پی اس  را پوشش دهند. از جمله ی این نقاط ضعف می توان به ضعف این سیستم در نفوذ و تغییر اطلاعات مکانی اشاره کرد . برای مثال از دست دادن کنترل پهبادهای در حال پرواز به علت منحرف کردن آن از مسیر با دادن موقعیت های  مکانی ساختگی یکی از این موارد است.
سیستم موقعیت یابی کوانتومی سیستمی است که فاقد این ویژگی است.
اما سازوکار سیستم موقعیت یابی کوانتومی به چه ترتیب است؟ در این سیستم ابری اتم ها در محفظه های به دام انداخته شده و دمای آ نها به صفرکلوین کاهش داده می شود. در دمای صفر کلوین که برابر ۲۷۳ درجه زیر صفراست، اتم های به حالتی از حساسیت می  رسند که تاثیر شتاب و جاذبه روی این گروه محسوس است . با استفاده از واکنش این اتم ها روی نقشه ی زمین ومقایسه ی نتایج حاصل میتوان به محاسبه ی دقیق مکان پرداخت.

لینک کوتاه این مطلب برای انتشار: https://iranradyab.com/jQyOF

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *