فن آوری

راه‌یابی، مکان‌یابی و هواشناسی در سفر

به معرفی و بررسی چند اپلیکیشن مفید فارسی و انگلیسی برای تجربه سفری ایده‌آل برای مسافران نوروزی می‌پردازیم.
معمولا قبل از رفتن به سفر چه کارهایی را در دستور کار خود قرار می‌دهید؟ پاسخ کاملا مشخص است! برای این که بتوانید تجربه سفری آسان و لذت‌بخش را تجربه کنید، سری به اطلاعات آنلاین راجع به شهر مقصد، نقشه‌ها، مکان‌های تفریحی، مکان‌های مهم و رستوران‌های خوب، وضعیت آب‌و‌هوا و … می‌زنید.
برای یافتن اطلاعات به‌صورت آنلاین باید کلی وقت صرف و اطلاعات به‌دست‌آمده را جمع‌آوری و دسته‌بندی کنیم و سپس آن‌ها را روی کاغذ بیاوریم تا گیج نشویم. اما آیا واقعا این روش تنها راه‌حل جمع‌آوری اطلاعات برای یک سفر لذت‌بخش و بی‌دغدغه است؟
قطعا خیر! این روزها با در دست داشتن یک تلفن همراه هوشمند و نصب چند اپلیکیشن ساده می‌توان به‌راحتی آب خوردن به راه‌یابی، سفارش بلیت و مکان‌یابی پرداخت. در واقع می‌توان گفت در دنیای امروز، تکنولوژی جای مشاوران سفر را به خوبی پر کرده است. در ادامه به معرفی و بررسی چند اپلیکیشن مفید فارسی و انگلیسی برای تجربه سفری ایده‌آل برای مسافران نوروزی می‌پردازیم.

مقصدیابی

سفرگردی:

می‌خواهید برای آشنایانتان سوغاتی بخرید؟ یا شاید اسم و آدرس چند رستوران خوب را می‌خواهید؟ در کدام هتل اقامت خواهید داشت؟ جواب این سوال‌ها و بسیاری سوال‌های دیگر را می‌توانید در اپلیکیشن «سفرگردی» بیابید. از کلیدی‌ترین ویژگی‌های این اپلیکیشن می‌توان به کامل‌ترین نقشه گردشگری ایران، تفکیک اطلاعات سفر به صورت موضوعی و شهر‌به‌شهر، فهرست جاذبه‌های گردشگری سراسر کشور، فهرست مراکز تفریحی و خرید سوغاتی، فهرست مراکز اقامتی و رستوران‌های کشور، فهرست کل مساجد کشور و امکانات فراوان دیگر اشاره کرد. این اپلیکیشن همان «ایران ایزی‌تراول» است که از سال جاری به «سفرگردی» تغییر نام داد.

لَست سِکِند:

«تورهای لحظه آخری – LastSecond» اپلیکیشنی است که توسط آن شما می‌توایند تورهای خارجی و داخلی متناسب با بودجه و نیازتان را بیابید. تمام تورها و هتل‌های داخل این اپلیکیشن توسط آژانس‌های مسافرتی معتبر و دارای مجوز «بند ب» سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وارد می‌شوند. دیگر بخش‌های این اپلیکیشن شامل معرفی هتل‌های ایران و جهان، بررسی هتل‌ها توسط کاربران، سفرنامه‌های گردشگری، اخبار گردشگری، معرفی جاذبه‌های توریستی ایران و جهان، آژانس‌های معتبر و دارای مجوز، نقد و بررسی و امتیازدهی آژانس‌های مسافرتی و … می‌شود.

همگردی:

این اپلیکیشن مخصوص کسانی است که علاقه‌مند به گردش، سفر و تفریح هستند. با این نرم‌افزار می‌توانید جاهایی را کشف کنید که تا حالا نرفته‌اید و از چیزهایی باخبر شوید که قبلا از آن‌ها اطلاع نداشتید. «همگردی» مجموعه‌ای از جذاب‌ترین مکان‌ها، رویدادها، تخفیف‌ها و … را گرد هم آورده است تا بتوانید به کمک آن‌ها حرفه‌ای‌تر گردش و سفر کنید. مکان‌هایی که بیشترین امتیازها را از طرف کاربران در «همگردی» به دست آورده‌اند، در بخشی به نام «یه جای باحال» از برنامه فوق و به‌صورت فهرست نشان داده می‌شوند.

نقشه راه‌ها

نقشه گوگل:

بسیاری از مکان‌های دنیا و حتی محل زندگی ممکن است برایمان ناشناخته باشد و هنگامی که بخواهیم به آن مکان برویم، اطلاعات دقیقی از محل نداشته باشیم. برنامه «نقشه گوگل – Google Maps» اکنون در جیب شماست تا بتوانید به هر کجا که می‌خواهید، سفر کنید بدون این‌که نیاز به نقشه‌های کاغذی یا برنامه‌های دیگری داشته باشید. با استفاده از این برنامه کافی است مبدا یا مقصد موردنظر خود را جست‌وجو و سپس تمام اطلاعات لازم در مورد آن مکان را پیدا کنید و به آن‌جا بروید. از امکانات نقشه گوگل می‌توان به نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی بیش از ۲۰۰ کشور دنیا، مکان‌یابی از دو طریق جی‌پی‌اس و اینترنتی، نمایش مکان‌های عمومی، اطلاعات کامل و جامع از ۱۰۰ میلیون مکان معروف در دنیا و … اشاره کرد.

نقشه و مسیریاب آفلاین رهاد:

مسیریاب‌های بسیاری در دنیای اینترنت و بازارهای اپلیکیشنی وجود دارند اما «نقشه و مسیریاب آفلاین رهاد» دارای امکانی است که دیگر نقشه‌های موبایلی از آن بی‌بهره‌اند. با کمک این اپلیکیشن می‌توانید به صورت آفلاین (بدون اتصال به اینترنت) به مسیریابی بپردازید. این اپلیکیشن دارای امکاناتی چون پیدا کردن مقصد، امکان ساخت نقشه‌های آفلاین، نشانه‌گذاری روی نقشه‌ها به‌صورت نامحدود، مسیریابی نشانه‌های روی نقشه، ذخیره کردن مسیرها و … است.  البته برای استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید نقشه‌ها را با قیمتی بسیار مناسب (کمتر از قیمت دست‌فروش‌های مترو) از اینترنت دانلود کنید.

سایجیک:

یکی دیگر از معروف‌ترین اپلیکیشن‌های ناوبری که احتمالا همگی با آن آشنایی دارند، به زبان ساده «سایجیک – Sygic» یک نقشه و مسیریاب بسیار کامل است و تقریبا شما را از هر اپلیکیشن دیگری بی‌نیاز می‌کند. نکته جالب توجه «سایجیک» این است که برای مسیریابی (بر خلاف نقشه گوگل) نیازی به اینترنت نیست. شما تنها با یک‌بار دانلود نقشه (در نسخه اندروید) به خوبی می‌توانید از تمام امکانات آن بدون نیاز به اینترنت استفاده کنید. از قابلیت‌های کلیدی «سایجیک» می‌توان به نقشه‌های باکیفیت، عدم نیاز به اینترنت، مسیریابی و تغییر مسیر ساده، جهت‌یابی گویا، قطب‌نما، قدم‌شمار و تایمر درون‌اپلیکیشنی اشاره کرد.

هواشناسی

AccuWeather:

در مقایسه با دیگر اپلیکیشن‌های هواشناسی می‌توان با قاطعیت گفت «AccuWeather» اطلاعات جامع‌تر و کامل‌تری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در زمانی که اپلیکیشن‌های گوناگون تنها به نمایش اطلاعاتی نظیر دما، سرعت باد و میزان رطوبت اکتفا کرده‌اند، این اپلیکیشن سعی کرده است تمام اطلاعات مورد نظر کاربر را در اختیار وی قرار دهد.
به‌عنوان مثال شاخص UV یا اشعه‌ی ماورای بنفش یکی از فاکتورهایی است که می‌توانید در تمام لحظات روز آن را بسنجید تا خدای نکرده دچار بیماری‌های چشمی و بینایی نشوید. دیگر اطلاعاتی که این اپلیکیشن به شما ارائه می‌دهد، عبارتند از فشار هوا و سرعت باد. دیگر قابلیت این اپلیکیشن امکان پیش‌بینی ساعتی آب و هواست که به همراه نقشه‌های ماهواره‌ای پویا عرضه می‌شود.

Amber Weather:

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که ویجت هواشناسی آیتم اصلی صفحه خانه موبایل شماست، شک نکنید «Amber Weather» بهترین گزینه برای یافتن زیباترین و به‌روزترین این ویجت‌هاست. البته وظیفه اصلی این اپلیکیشن پیش‌بینی وضعیت هواست و این کار را هم به خوبی انجام می‌دهد. با یک‌بار اتصال به اینترنت، وضعیت هوا تا دو روز آینده در دیتابیس اپ ذخیره خواهد شد. بنابراین اگر به هر دلیل تا دو روز به اینترنت دسترسی نداشتید، از دانستن وضعیت هوا محروم نمی‌مانید. در حالت متصل به اینترنت می‌توان پیش‌بینی وضعیت هوا تا ۷ روز آینده را به همراه شاخص‌هایی همچون دما، سرعت و جهت باد، رطوبت، میدان دید، فشار هوا، نقطه شبنم و شاخص نور UV را مشاهده کرد.

Yahoo Weather:

این اپلیکیشن یکی از چند ابزار موبایلی شرکت یاهو به حساب می‌آید که مانند دیگر برنامه‌هایش نزد کاربران محبوب و آمار دانلود خوبی را در مارکت به نام خود ثبت کرده است. سرعت عمل برنامه در شناسایی و نمایش اطلاعات شهر بسیار بالا و در نوع خود منحصر به فرد است. نمودارهای برنامه نیز دقیق و حاوی اطلاعات مختلف ازجمله پیش‌بینی وضعیت آب‌و‌هوایی تا روزهای آینده، نمودار میزان وزش باد، درصد رطوبت هوا در اوقات مختلف روز و همچنین نمودار محل قرارگیری ماه و خورشید است. اگر می‌خواهید برنامه به صورت خودکار موقعیت کنونی شما را پیدا کند و پیش‌بینی آب و هوایی مربوطه را به نمایش درآورد، حتما جی‌پی‌اس خود را روشن کنید.
لینک کوتاه این مطلب برای انتشار: https://iranradyab.com/DRt1P

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *